Üdvözöllek  a Viselkedésjavító weboldalán! 

Szabóné Katona Eszter vagyok.

 Mielőtt elkezded olvasni az oldalt:

2023. december:
10 év után abbahagyom az Élénk gyerekek, vagyis a Kurcinka módszer népszerűsíétését, ennek oka egyrészt a későn felfedezett AgCCm (44 éves voltam) ld. alább, másrészt a tény, hogy én csupán szülőként próbáltam másoknak segíteni, végzettség nélkül (mely diploma szintén az AgCC miatt nem jött össze -jártam tanárképzőre fél évet, ELTE TTK-ra 2,5 évet, majd Ausztráliában (angolul) simán elvégeztem az Idegenforgalmi szakmenedzser képzést 92%-os jogvizsgával pl. 2023-ban felvettek Pedagógia szakra, de sajános még a GyOPSZ által kiadott papír ellenére sem kaptam meg a vágyott kedvezményeket, abba kellett hagynom. Most gyógypedagógus segítségét kértem, még nem adtam fel teljesen, de több pénzt már nem szeretnék költeni erre a szerelemprojektre.
2024 október végéig tudod még olvasni ezt az oldalt.
Elérhetőségem él, keress nyugodtan, tesztet e-bookot már csak így tudsz majd kitölteni, kérni.

Tájékoztatlak, hogy egy láthatatlan fogyatékossággal -egy ritka születési rendellenességgel élek, Corpus Callosum (vagy kéregtest, kérgestest) Agenesiaval, vagyis nálam a két agyféltekét összekötő idegi hálózat teljes hiányával. Diszlexiás, diszkalkuliás, ADHD-s és autisztikus tüneteim vannak, tudom, hogy helytelenül írok és sokszor érthetetlenül fogalmazom, bármennyire igyekszem, így elnézésedet kérem!

Egy videóval szemléltetem, mivel is foglalkozom.

Hogyan lehet a családod a béke szigete?

 Ha érdekel kattints az alábbi linkre:

https://www.youtube.com/watch?v=_ywPyKTgpMg&feature=em-upload_owner

 

                   

 

Ha szeretnél a Kurcinka módszer alapjairól hírlevelet kapni:

  

 

Kik az élénk gyerekek?

Átlagos gyerekek, akik impulzívabbak, körültekintőbbek, érzékenyebbek, és kitartóbbak, sokkal nehezebben bírják a változásokat, mint más gyerekek.

Minden gyermek rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, de az élénk gyermekekben ezek a tulajdonságok nagyobb mélységekkel és szélesebb skálával vannak jelen, ami nincs meg más gyermekekben.

Komoly megállapítások hagyják el a szájukat, a korukhoz képest sokkal érettebbek és intellektuálisabbak. Olyan élményekre emlékeznek, amiket te már réges-rég elfelejtettél, e mellett általában nehezen kezelhetők, erős akaratúak, makacsok, energikusak, szenvedélyesek.

  • A hangos, színpadias, élénk gyerekeket a legkönnyebb kiszúrni.

  • De a csendes, engedelmes gyerekek is lehetnek élénkek.

Az ő impulzivitásuk befelé fordul inkább, mint kifelé. Nem mindegyik élénk gyerek mászik és ugrál, de ők is nagyon elfoglaltnak tűnnek: fészkelődnek, mindent szétszednek, felfedeznek és terveket készítenek - attól a pillanattól, hogy felkeltek, egészen addig, amíg el nem nyomja őket este az álom. Energiájuk összpontosított és célirányos van. 

Az élénk gyermekek rendkívül kreatívak.

Többet kísérleteznek a határaikkal (a szabályok határaival), mint az átlaggyerekek.

Amit ma már tudunk, hogy néhány gyermek természeténél fogva sokkal könnyebben felkavarodik.

Először javaslom, töltsd ki a tesztet, és nézd meg, élénk-e a gyerkőcöd

(ehhez kattints a képre):
 

 

A média-megjelenések megtekintéséhez kattints ide 

 

Hogy megkönnyítsem a mindennapjaitokat egy ilyen gyermekkel,  elsajátíthatod velem az erről szóló kézikönyv tudásanyagát online formában.

 

Ha gyermeked ADHD-s, autista, Asperger-szindrómás és dührohamokat kap, tudok neked segíteni, azok enyhítésében. Fordulj hozzám bátran!

 

 Kattints a képre és nézd meg, neked melyik alkalmas a meghirdetett képzések közül.

 Készült tíz e-book is, amelyeket szeretettel ajánlok neked, hogy megismerd a módszert! (Kattints a képre)

Olvasd a blogomat a témáról: https://rosszagyerek.blogspot.hu,

vagy a https://hisztisagyerek.blogspot.hu oldalt,

vagy, ha nem jól alszik gyerkőcöd: a https://rosszalvoagyerek.blogspot.hu/ oldalt.