Ha már olvasod az Eleven kölykök című könyvet, iratkozz fel a hírlevelemre plusz-feladatokért, hogy könnyebben feldolgozhasd a könyv tudásanyagát:

 
                                                                

A könyv a Jaffa Kiadó gondozásában jelent meg, - Eleven kölykök címen:

 
Kattints a képre, ha szeretnéd máris megrendelni!

 

    

Ha pedig már kezedben tartod, az oldal tetején tudsz feliratkozni hírlevelemre, hogy néhány plusz-feladatot adhassak neked (teljesen ingyen) a könyv könnyebb és mélyebb feldolgozása érdekében.

 

Ha megveszed a könyvet, tudd, hogy a folytatás magyarul csak nálam található meg. Ha kiolvastad várlak szeretettel a képzésemen: ott még egy hasznos szempontot tanulhatsz meg - a sok egyéb mellett persze - méghozzá arról, hogy hogyan tudod meggyőzni, vagyis hogyan tudsz hatni a gyermekedre nézeteltérések, viták, veszekedések során.

 

Többféle nevelési módszer létezik.

Amit mi, szülők ismerünk, az leginkább a poroszos, szigorú, ellentmondást nem tűrő nevelés.

Ez ma már nem működik. Különösen nem működik, ha a gyermek „más”.

Más:

  • mert makacs,

  • mert túlteng benne az energia,

  •  mert nem tűri, ha nem az történik, amit ő elhatározott,

  • és mert nem lehet ráerőltetni számára kényelmetlen ruhát, vagy olyan ételt, ami nem tetszik neki.

 Megtaláltam Mary Sheedy Kurcinka: Hogyan nevelj élénk gyermeket? (Rising your Spirited Child) című könyvét. Kurcinka az érzelmi vezető nevelési módszerével él, amelynek lényege az odafigyelés és a meghallgatás.

Ez a könyv kézikönyv, ilyen könyvvel az olvasó még nem találkozhatott a magyar piacon. A kötet nemcsak utasításokat ad, hanem példákkal illusztrálja és teszi könnyebbé a megértést.

 

Ahogy az írónő írja saját könyvéről:

Ha megérted az élénkséget, és felhasználod a könyv erre vonatkozó információit, meg tudod tanítani gyermekedet azokra a tulajdonságokra, amelyekkel boldogulhat, és megfelelően fel tudja használni azokat."

 

Képzéseimen elsajátíthatod a könyv tudásanyagát, saját, élő tapasztalataimmal fűszerezve: https://www.elenkgyerekek.com/kepzesek/

 

Az írónő második könyve, a Gyerekek, szüleik és hatalmi harcok magyarul csak nálam, képzés formájában található meg, ahol még mélyebben a felszín alá nézünk a dührohamok kezelésének tekintetében.