Vendégkönyv

2020.02.07 00:00

Teszt kiértékelése után kaptam szintén kedves szavakat: 2021. novemberében is

"Köszönöm az elemzést, csak annyit mondanék, hogy leesett az állam. Lehet, hogy eleve velem kellett volna kezdeni az elemzést, sok álmatlan éjszakát sporoltam volna meg magamnak."

"Köszönöm az elemzést, csak annyit mondanék, hogy leesett az állam. Lehet, hogy eleve velem kellett volna kezdeni az elemzést, sok álmatlan éjszakát sporoltam volna meg magamnak.

...

Nagyon pontos elemzést adtál, köszönöm. Ahogy a gyerekeknél, nálam is jelen van a szenzorosság, a szuperérzékenységet pedig már említettem. 

 
Amiért fontos volt, hogy én is megcsináljam a tesztet, az a családi béke. Hiába tudom egyre inkább a gyerekek viselkedése mögötti okokat, mégsem tudom kezelni, mert a saját viselkedésem, érzéseim mögött megbújó okokat nem ismerem. 
 
Szóval köszönöm, ebbe az irányba is beleásom magamat."
 

Teszt kiértékelése után kaptam ezen kedves szavakat: 2021. márciusban

"Köszönöm, hogy nem hagyod elveszni a reményt nekünk, szülőknek is nagyon fontos, hogy megértsük és megértessük másokkal is, hogy a gyermekeink különlegesek,de nem rosszak vagy neveletlenek."

Kedves Eszter! 

Köszönöm a teszt értékelését,maximálisan illik a kisfiamra. :) Kurcinka könyvét sajnos még nem tudtam megszerezni,tulajdonképpen ennek keresése közben bukkantam az oldaladra. Szeretnék többet segíteni a fiamnak, ezért biztosan "olvasni foglak",és érdekelnek az online kurzusok is. Köszönöm, hogy nem hagyod elveszni a reményt nekünk, szülőknek is nagyon fontos, hogy megértsük és megértessük másokkal is, hogy a gyermekeink különlegesek,de nem rosszak vagy neveletlenek.
Köszönöm!

 

Ügyfél vélemény: 2020. szeptember

"Valószínűleg éveket, évtizedeket segíthet megspórolni kisfiamnak...

Köszönöm a nekem címzett jó szavakat és e jellemzést!

A jellemzés elég jól sikerült. Ez alapján saját magamat is az élénk kategóriába sorolnám és felismertem, hogy életfeladatomként magamnak kellett meggyürkőznöm több, itt említett nehézséggel és kell ezt tennem a mai napig is. Valószínűleg éveket, évtizedeket segíthet megspórolni kisfiamnak, ha már most, a megértés magasabb szintjéről tudok vele foglalkozni, tudok neki módszereket és önismeretet átadni.
 
az anyagokat át fogom tanulmányozni, ahogy időm engedi és az online tanfolyamot is tervezzük Edinával.
 
Köszönöm értékes munkádat és üdvözöllek"

 

Ügyfél vélemény: 2020.március

...de ahogy te írsz, annak kb minden szava aranyat ér.

"A Kurcinka könyv megvan, el is kezdtem olvasni, de félúton letettem, nem éreztem, hogy rólunk szól, de ahogy te írsz, annak kb minden szava aranyat ér. :)"
 

 

Webinárum vélemény:2020. február

Jó volt ez a személyes konzultáció. Az alap információk és történetek is hasznosak voltak, a saját helyzetünkre vonatkozó egyedi problémák megbeszélése pedig még inkább.

"Jó volt ez a személyes konzultáció. Az alap információk és történetek is hasznosak voltak, a saját helyzetünkre vonatkozó egyedi problémák megbeszélése pedig még inkább.
Néhány dologban megerősítettél, néhány dologban változtatnunk kell az életünkön.
Remélem jól vettem ki a beszélgetésünkből, hogy az sem olyan nagy baj, ha az ember néha kikel magából, mert akkor legalább nem az érzések vissza fojtását tanítom a gyereknek.
Persze próbálom a kiabálást a minimálisra csökkenteni, de a másik gyerek védelme érdekében néha muszáj.
A felolvasás nem zavart. Biztos vagyok benne, hogy ennyi információt nem is lehet teljes körűen átadni másképp.
Köszönöm a segítséget.
Hasznosnak tartom a webináriumodat."

 

E-mailek: 2019.12.30

A legszebb újévi köszöntőt Kesiar-Németh Katalintól kaptam:

"Kedves Eszter Köszönom szépen a mail-re kuldott leveleidet. Nagyon hasznos témákat olvashattam, és jó útmutatásokat közvetitettél . Sok sikert , jó egészséget kivánok Neked és a családod számára . Boldog 2020 as évet."

 

Tanácsadás 2019.április-

"Az online tanácsadást azért szeretem különösen.....és nem szükséges a könyvből vagy épp a tanfolyam anyagából visszakeresgélnem azt a témát, ami éppen érint."

"Nagy lelkesedéssel olvastam Kurcinka könyvét, illetve örömmel vettem részt az online tanfolyamon. Az online tanácsadást azért szeretem különösen, mert bármikor rövid időn belül választ kapok a kérdéseimre és nem szükséges a könyvből vagy épp a tanfolyam anyagából visszakeresgélnem azt a témát, ami éppen érint. Valahogy a tanácsadás során mégis sokkal több információ előjön, komplexebb segítséget kapok, mint ha csak a könyvből olvasok újra egy-egy részt, ezért visszatérő vendég vagyok! Köszönöm az eddigi támogatást és a gyors válaszokat!"

Hisztiképzés -azaz Kurcinka második könyvéből létrehozott szülői kompetencianövelő képzés 2019. április:

"Mindenkinek nagyon ajánlom, még sokszor a szülők is önmagukra ismerhetnek! Nem csak a gyerekeink megismerésére, de önismeretre is nagyon jók Kurcinka írásai! "
 
Kurcinka első könyvének elolvasása után nagy izgalommal vártam a dühroham témájú online tanfolyamot. Ezúttal még töményebb információkat kaptam, ami ismét csak azt bizonyítja, hogy ezek az anyagok olyanok, amit az ember újra és újra elővesz. Egyrészt azért, mert rengeteg új dolog van benne, másrészt azért, mert sok az olyan példa, ami esetleg jelenleg még nem aktuális, de fél év múlva az lehet. Amikor a hanganyagokat meghallgattam, csodálkoztam rajta, hogy milyen szélsőséges viselkedést is tanusíthatnak bizonyos gyerekek, és örültem neki, hogy a mieink nem. Azóta eltelt fél év, és előjöttek nálunk is szélsőséges viselkedések, úgyhogy hallgatom újra az online képzés anyagát. Biztos vagyok benne, hogy ismét találok benne olyan részeket, ami segít és megkönnyíti a hétköznapjainkat. Ezért is jó, hogy az anyagok később is bármikor elérhetőek, csak egy emailt kell hozzá írnom. Mivel nem tudok angolul, így máshogy nem jutottam volna hozzá ezekhez az anyagokhoz. Külön köszönet az erőfeszítésedért, hogy magyarul is elérhetők az anyagok és azért, hogy később is bármikor fordulhat hozzád az ember, ha elakad az információk tengerében. Mindenkinek nagyon ajánlom, még sokszor a szülők is önmagukra ismerhetnek! Nem csak a gyerekeink megismerésére, de önismeretre is nagyon jók Kurcinka írásai! 
 
 
 
 

Az Eleven kölykök című Kurcinka könyvhöz fűződő minitanfolyamról írta egy kedves tanítványom (2018.07.24)

"Már nagyon el voltam keseredve, az utóbbi hónapokban, már már feladtam a küzdelmet, de most úgy érzem ez a könyv reményt adott..."

"Kedves Eszter!
 
Köszönöm szépen az első feladatot, érdekes volt, és jól szemléltette miről is van szó.
 
Nagyon tetszik a könyv! Sok mindenben magunkra ismertem, és már próbálom alkalmazni, amit olvasok. Közben a férjemmel is megosztom az olvasottakat.
Jelenleg a második résznél tartok, most jön az Állhatatosság című fejezet.
 
Remélem sikerül majd megfelelően alkalmazni az olvasottakat, és ezáltal érzékelhető viselkedésbeli változásokat elérni. Azonban, azt már most látom, hogy nagyon sok türelemre, önuralomra, kitartásra, és ami a legnehezebb a férjemmel való együttműködésre (ő elég szkeptikus az ügyben) is szükség lesz, ezért nem lesz könnyű. Biztosan lassan jön majd a változás, de igyekezni fogok, és azon leszek,hogy sikerüljön. 
Már nagyon el voltam keseredve, az utóbbi hónapokban, már már feladtam a küzdelmet, de most úgy érzem ez a könyv reményt adott (bár a támogatást a családban még nem kaptam meg), de küzdeni fogok érte. Úgy érzem kaptam egy kis "löketet", új erőt a küzdelemhez!"
 

A csoport célját egyik új tagunk fogalmazta meg a legszebben, köszönet érte (2018.04.23)

"Köszönöm! Örülök, hogy létezik a portál, nagyon hasznosnak tartom. Jó olvasni, ki, milyen praktikákat vet be éles helyzetekben!"

Egy kedves visszajelzés a teszt elemzése után: (2018.márciusából)

"Köszönöm az értékelést. Sok meglepetést nem okozott az eredmény, hiszen régóta - lassan talán két éve - olvasom az írásaidat.

Arra már nem emlékszem, minek a kapcsán botlottam bele, de már akkor is ismerősek voltak a helyzetek. 
Nagyon örültem mikor megjelent az Eleven kölykök, a barátaim szerint ez lett a Bibliám, de önmagában kevés nekem ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, fejlődni."
 

Egy kétségbeesett anya kérdése (2015. március, majd szeptember)

"Továbbra is figyelemmel kísérem bejegyzéseidet, nagyon jó megerősítést kapni általuk!"

"Kedves Eszter! Hamarosan 8 éves gyermekem érdekében szeretnék segítséget kérni, mivel teljesen tanácstalan vagyok...  Az iskolát már nagy lelkesedéssel, és ügyesen, jó eredménnyel indította, mivel nagyon kellett már neki az új ismeret, az új irányú foglalkoztatás, sajnos a lelkesedésnek nagyon hamar vége szakadt, mert az osztályfőnök tanítónő szintén nem tudja kezelni a kialakuló helyzeteket, melyek egy lelkileg sérült, magatartászavaros gyermek oktatása során felmerülhetnek. Mindennapossá váltak a csip-csup ügyekből fakadó beírások, amelyekben egyre inkább az én gyermekem volt mindig a hibás, és ha Ő meg akarta védeni magát, arra lehetősége sem volt. A kislány elmondása szerint többször volt már része megalázó, illetve szorongást kiváltó helyzetekben, annak ellenére, hogy a tanítónőkkel folyamatosan konzultáltam a felmerülő problémákról, és még a tanév kezdetén elmondtam, milyen nehézségeink vannak. Mostanra sajnos olyan rossz lelkiállapotba került, hogy az eddigieknél lényegesen nehezebben kezelhető otthon is, nem akar iskolába menni, emiatt többször már kétségbeesett zokogásban tört ki, ill. rendszeresen fizikai, gyomorrontásszerű tüneteket, hőemelkedést produkál.  ... Éppen tegnap próbáltam megbeszélni a problémát az osztályfőnökkel, sajnos sikertelenül, tagadta, hogy bármi olyan dolog történne az iskolában, ami a gyermekemet így megviselné... Segítséget, tanácsot szeretnék kérni Tőled: Debreceniek vagyunk, hová fordulhatnék segítségért, hová "menekíthetném" át a kicsi lányt, mielőtt még késő lenne?? A Waldorf iskolától visszajelzést várok, de sajnos az eddigi tájékoztatás szerint telítve van az osztálylétszám... pedig valóban olyan helyre, olyan pedagógusokra lenne szükségünk, aki a gyermek érzelmi állapotát figyelembe véve végzik a munkájukat. Válaszodat várom, köszönettel: X.Y

Szeptember: Kedves Eszter! Eddig nem volt alkalmam írni, de most örömmel tudatom, hogy kislányom felvételt nyert a Waldorf Általános Iskolába, az elmúlt tanévet már ott fejeztük be! Nagyon szeretjük, és mindenkinek csak ajánlani tudom!! Továbbra is figyelemmel kísérem bejegyzéseidet, nagyon jó megerősítést kapni általuk! ha gondolod, nyugodtan használd az esetünket példaként majd, talán más anyukáknak biztatásul szolgál, hogy nincsenek egyedül, a hasonló történésekkel, ha kicsit problémás gyermeket nevelnek..."

 

Mindennapi apróságok (2015.08.23.):

"Szia! Jobb lett a helyzet, megkérdeztük mit szeretne, megbeszéltük és mint a kis angyal írta a leckét! köszi, hogy megírtad, nem ismertem ezt a módszert ."

Egy anyuka írt egy Facebook csoportba kétségbeesetten, hogy a kisfia nem hajlandó tanulni a vizsgára (külföldön éltek, és vizsgázni kell, hogy eggyel magasabb osztályba léphessen), próbálkozott jutalommal próbálkozott büntetéssel de semmi. A kisfiú egyébként ADHD-s. Azonnal üzenetet írtam az édesanyának, hogy van egy amerikai módszer, ami teljesen más oldalról közelíti meg a problémát. A kulcs a megértés. Tájékoztattam, hogy az élénk gyerekek ( a tesztet még nem töltötte ki az édesanya, nem tudom, hogy a kisfiú élénk-e) esetén a jutalmazás és büntetés is csak akkor működik, ha a gyereknek érdeke fűződik hozzá, tehát nem segít ha TV számítógép és tablet elvonással fenyegetőzik, inkább elviselik azt, de akkor sem fog tanulni. Kértem az édesanyát, hogy mondja azt a gyerkőcnek, Megértelek, hogy nem akarsz tanulni, ennek több oka is lehet, te mit érzel, miért nem akarsz tanulni? Anyukának nagyon tetszett a más szemlélet. Elmeséltem neki Kurcinka egyik történetét egy 5 éves kislányról, és hogy mit választott a jutalomként felkínált drága bicikli helyett.

Ma érkezett egy privát üzenet ezzel : "Szia! Jobb lett a helyzet, megkérdeztük mit szeretne, megbeszéltük és mint a kis angyal írta a leckét! köszi, hogy megírtad, nem ismertem ezt a módszert ."

A csoportban pedig leírta, hogy nem szedte a kisfiú a vitaminját, illetve "ami bevált még, hogy egyetlen egy db feladatot adok neki tv-zés, vagy mesehallgatás közben (pl. Egy osztás visszaellenőrzéssel). Így sokkal könnyebben állt neki, gyorsan megcsinálta, aztán játszott tovább. Egy-két óra múlva újra adtam neki egyet. "A vizsga mindjárt itt van szurkolok neki nagyon!

 

Visszajelzés az alapképzésről  fél év elteltével 2015.02.24

 Köszönöm kérdésed jól vagyunk sok mindent tudtam alkalmazni a tőled tanultakbol! Egyedül csak a csúnya szavakkal nem tudunk még mindig mit kezdeni.
 Pedig nagyon kitartóan mondom neki hogy mik azok a szavak amiket használhat helyette, de sajnos egyre cifrabbakat talál ki ha dühös, de a többi dolog működik!
 A kicsi magas energia szintje az még ami probléma szokott lenni erre nem nagyon tértünk ki mert Milán alacsony energia szinttel rendelkezik, de a kisebbik aki nem élénk ő igen, így szívesen olvasom az ezzel kapcsolatos bejegyzéseid.

 

 

E-bookról visszajelzés 2014.12.28:

"Örülök, hogy "Rád" találtam, rengeteg kapaszkodót jelentenek az írásaid!"

"Kedves Eszter!  Nagyon szépen köszönöm a múltkori megnyugtató válaszod, ne haragudj, amiért akkor nem tudtam rá reagálni. A képeslap is nagyon jól esett, remélem Nálatok is viszonylagos nyugalomban teltek az ünnepek. Nagyon boldog új évet kívánok! Örülök, hogy "Rád" találtam, rengeteg kapaszkodót jelentenek az írásaid!"

 

Képzés visszajelzés 2014.11.28:

"Nagyon sokat köszönhetek ennek a képzésnek."

"A képzés elvégzése előtt a gyermekem kezelhetetlen volt, dührohamai voltak, és szétszórt, mindenét elhagyta. A képzés óta sokat javult a helyzet. Nem mondom hogy nincsenek surlódások. Kezdi elfogadni, hogy a viselkedésért ő maga a felelős. Ha rosszat csinál azért igen is jár a bűntetés (a rosszaság súllyától függően), a szorgalomért meg a jutalom. A dührohamaink is mérésklődtek. Szépen lassan haladunk. Vannak jó és rosszabb napok. Nagyon sokat köszönhetek ennek a képzésnek."

Képzés visszajelzés 2014.09.05:

"Már nem kudarc, hanem újra öröm a gyereknevelés számomra, egy izgalmas kihívás, mert megértettem, hogy nekem egy különleges gyermekem van."

"Kedves Eszter!

Kérted, hogy írjak véleményt a képzésről, az alábbiakat mondanám róla ha össze kell foglalnom:

Mielőtt elkezdtem a tanfolyamot, úgy éreztem, hogy a nagyobbik fiammal sosem fogok boldogulni, bármivel próbálkoztam sajnos mindig kudarcba fordult, teljesen tehetetlennek éreztem magam, úgy tekintettem rá, mint egy időzített bombára. A tanfolyam segített megismerni és elfogadni a fiam reakcióit, már nem félek tőlük mert értem őket és a tanult technikákat alkalmazva próbálom megoldani a kialakult helyzeteket. Vannak apró sikereim amiknek nagyon örülünk mindketten és a fiam is nagyon nyitottá vált felém mióta érzi a megértésemet. Ajánlom mindenkinek akinek hasonló gyermeke van, nekem sokat segített nem csak a nagyobbik fiam, hanem a kicsi nevelésében is aki nem élénk. Már nem kudarc, hanem újra öröm a gyereknevelés számomra, egy izgalmas kihívás, mert megértettem, hogy nekem egy különleges gyermekem van.

Köszönök mindent és minden jót neked a továbbiakra, remélem hamarosan beindul a Te "viselkedésjavítód" és minél több szülőhöz eljut ez a módszer, nekem hasznos volt.

Szép Napot!
"

Visszajelzés 2014.07.20:

"Ennek segítségével közelebb kerültem gyermekem megismeréséhez!"

"Nagyon szépen köszönöm az e-book-ot! Nagyon hasznos volt elolvasni. Ennek segítségével közelebb kerültem gyermekem megismeréséhez!"

Visszajelzés 2014. 05.03:

"A blog is sokat segít, hogy jobban megismerjem a fiamat :)"

"Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de ma egy sikeres napon vagyunk túl, kirándulni voltunk egy ismeretlen helyen ami nálunk mindig konfliktussal jár, ma mégis sikerült nagyobb dühkitöréssel megúszni :)"

 

 

UA-49401482-1