Referenciák:

2023. december:
10 év után abbahagyom az Élénk gyerekek, vagyis a Kurcinka módszer népszerűsíétését, ennek oka egyrészt a későn felfedezett AgCCm (44 éves voltam) ld. alább, másrészt a tény, hogy én csupán szülőként próbáltam másoknak segíteni, végzettség nélkül (mely diploma szintén az AgCC miatt nem jött össze -jártam tanárképzőre fél évet, ELTE TTK-ra 2,5 évet, majd Ausztráliában (angolul) simán elvégeztem az Idegenforgalmi szakmenedzser képzést 92%-os jogvizsgával pl. 2023-ban felvettek Pedagógia szakra, de sajános még a GyOPSZ által kiadott papír ellenére sem kaptam meg a vágyott kedvezményeket, abba kellett hagynom. Most gyógypedagógus segítségét kértem, még nem adtam fel teljesen, de több pénzt már nem szeretnék költeni erre a szerelemprojektre.
2024 október végéig tudod még olvasni ezt az oldalt.
Elérhetőségem él, keress nyugodtan, tesztet e-bookot már csak így tudsz majd kitölteni, kérni.

Olvasd el ügyfeleim véleményét:

2019.10.11-én tartottam meg első előadásomat óvodapedagógusoknak:

Szabóné Katona Esztert a Demokratikus Nevelés Konferencián hallottuk előadni, majd meghívtuk őt szakmai napunkra óvodánkba.

Keressük az utat a különleges viselkedésű gyermekekhez. Ő saját életében tapasztalta meg, hogy mit jelent a túl intenzív, túl hangos, túl erőszakos viselkedés, mit jelent, amikor felnőtt és gyermek habitusa között nincs összhang, és ez hogyan befolyásolja a gyermek viselkedését, mennyire nehezítheti a közös életet, a sikeres nevelést.

Mary S. Kurcinka: Elelven gyerekek című könyvét, munkásságát adaptálta hazai viszonyokra.

A szakmai napon 1 órás előadás keretében sok-sok gyakorlati tapasztalatot - amely mögött elméleti ismeretek is vannak - osztott meg az óvodapedagógusokkal, nevelő-oktató munkát segítőkkel.

Az előadása segített, hogy más szemszögből is vizsgáljuk a gyermekek viselkedését, és sajátunkat is gondoljuk át, bíráljuk felül.

Előadása meggyőző, színes, hiteles volt.

 

Ajánljuk őt minden intézmény figyelmébe, illetve szülői értekezletekre, szülői fórumokra, ahol nemcsak pedagógusoknak, hanem szülőknek is tud megfelelő segítséget nyújtani.

 

Az Eleven kölykök című Kurcinka könyvhöz fűződő mini tanfolyamról írta egy kedves tanítványom (2018.07.24)

"Már nagyon el voltam keseredve, az utóbbi hónapokban, már már feladtam a küzdelmet, de most úgy érzem ez a könyv reményt adott..."

"Kedves Eszter! Köszönöm szépen az első feladatot, érdekes volt, és jól szemléltette miről is van szó. Nagyon tetszik a könyv! Sok mindenben magunkra ismertem, és már próbálom alkalmazni, amit olvasok. Közben a férjemmel is megosztom az olvasottakat.Jelenleg a második résznél tartok, most jön az Állhatatosság című fejezet. Remélem sikerül majd megfelelően alkalmazni az olvasottakat, és ezáltal érzékelhető viselkedésbeli változásokat elérni. Azonban, azt már most látom, hogy nagyon sok türelemre, önuralomra, kitartásra, és ami a legnehezebb, a férjemmel való együttműködésre (ő elég szkeptikus az ügyben) is szükség lesz, ezért nem lesz könnyű. Biztosan lassan jön majd a változás, de igyekezni fogok, és azon leszek, hogy sikerüljön. Már nagyon el voltam keseredve, az utóbbi hónapokban már-már feladtam a küzdelmet, de most úgy érzem, ez a könyv reményt adott (bár a támogatást a családban még nem kaptam meg), de küzdeni fogok érte. Úgy érzem, kaptam egy kis 'löketet', új erőt a küzdelemhez!"

 

Egy kedves visszajelzés a teszt elemzése után (2018.márciusából):

"Köszönöm az értékelést. Sok meglepetést nem okozott az eredmény, hiszen régóta - lassan talán két éve - olvasom az írásaidat.

Arra már nem emlékszem, minek a kapcsán botlottam bele, de már akkor is ismerősek voltak a helyzetek. Nagyon örültem amikor megjelent az Eleven kölykök, a barátaim szerint ez lett a Bibliám, de önmagában kevés nekem ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, fejlődni."

 

Egy anyuka írt egy Facebook csoportba kétségbeesetten, hogy a kisfia nem hajlandó tanulni a vizsgára (2015.08.23.)

(Külföldön élnek, és vizsgázni kell, hogy eggyel magasabb osztályba léphessen), Próbálkozott jutalommal, próbálkozott büntetéssel, de semmi. A kisfiú egyébként ADHD-s. Azonnal üzenetet írtam az édesanyának, hogy van egy amerikai módszer, ami teljesen más oldalról közelíti meg a problémát. A kulcs a megértés. Tájékoztattam, hogy az élénk gyerekek ( a tesztet még nem töltötte ki az édesanya, nem tudom, hogy a kisfiú élénk-e) esetén a jutalmazás és büntetés is csak akkor működik, ha a gyereknek érdeke fűződik hozzá, tehát nem segít, ha tévé-, számítógép- és tablet elvonással fenyegetőzik, mert inkább elviseli azt, de akkor sem fog tanulni. Kértem az édesanyát, hogy mondja azt a gyerkőcnek, hogy "megértelek, hogy nem akarsz tanulni; ennek több oka is lehet; te mit érzel, miért nem akarsz tanulni?" Anyukának nagyon tetszett a más szemlélet. Elmeséltem neki Kurcinka egyik történetét egy 5 éves kislányról, és hogy mit választott a jutalomként felkínált drága bicikli helyett.

Érkezett egy privát üzenet ezzel: "Szia! Jobb lett a helyzet, megkérdeztük, mit szeretne, megbeszéltük és mint a kis angyal, írta a leckét! Köszi, hogy megírtad, nem ismertem ezt a módszert ."

A csoportban pedig leírta, hogy nem szedte a kisfiú a vitaminját, illetve "ami bevált még, hogy egyetlen egy  feladatot adok neki tévézés vagy mesehallgatás közben (pl. egy osztás-visszaellenőrzéssel). Így sokkal könnyebben állt neki, gyorsan megcsinálta, aztán játszott tovább. Egy-két óra múlva újra adtam neki egyet." A vizsga mindjárt itt van szurkolok neki nagyon!

 

Képzés visszajelzés (2015. 02. hó tehát fél év után):

Szia, Eszter! Hát el jött ennek is az ideje, hogy válaszolok, köszönöm kérdésed, jól vagyunk, sok mindent tudtam alkalmazni a tőled tanultakból! Egyedül csak a csúnya szavakkal nem tudunk még mindig mit kezdeni, pedig nagyon kitartóan mondom neki, hogy mik azok a szavak, amiket használhat helyette, de sajnos egyre cifrábbakat talál ki, ha dühös, de a többi dolog működik! A kicsi magas energiaszintje még az, ami probléma szokott lenni, erre nem nagyon tértünk ki, mert Milán alacsony energiaszinttel rendelkezik, de a kisebbik, aki nem élénk, ő igen, így szívesen olvasom az ezzel kapcsolatos bejegyzéseid.

Ha lesz, akkor szólj, szívesen részt veszek, és hátha a Duracell nyulat is le tudom majd állítani:) A többi tényleg tök jól működik, Milus már sokszor próbálja megoldani a helyzeteket saját maga, tanácsokkal lát el, hogy szerinte most mi lenne a jó neki is és mindannyiunknak.

 

E-bookról visszajelzés (2014.12.28):

"Örülök, hogy Rád találtam, rengeteg kapaszkodót jelentenek az írásaid!"

"Kedves Eszter! Nagyon szépen köszönöm a múltkori megnyugtató válaszod, ne haragudj, amiért akkor nem tudtam rá reagálni. A képeslap is nagyon jólesett, remélem, Nálatok is viszonylagos nyugalomban teltek az ünnepek. Nagyon boldog új évet kívánok! Örülök, hogy Rád találtam, rengeteg kapaszkodót jelentenek az írásaid!"

 

Képzés visszajelzés (2014.11.28):

"Nagyon sokat köszönhetek ennek a képzésnek."

"A képzés elvégzése előtt a gyermekem kezelhetetlen volt, dührohamai voltak, és szétszórt, mindenét elhagyta. A képzés óta sokat javult a helyzet. Nem mondom, hogy nincsenek súrlódások. Kezdi elfogadni, hogy a viselkedéséért ő maga a felelős. Ha rosszat csinál, azért igen is jár a büntetés (a rosszaság súlyától függően), a szorgalomért meg a jutalom. A dührohamaink is mérséklődtek. Szépen lassan haladunk. Vannak jó és rosszabb napok. Nagyon sokat köszönhetek ennek a képzésnek."

 

Képzés visszajelzés (2014.09.05.):

"Már nem kudarc, hanem újra öröm a gyereknevelés számomra, egy izgalmas kihívás, mert megértettem, hogy nekem egy különleges gyermekem van."

"Kedves Eszter!

Kérted, hogy írjak véleményt a képzésről, az alábbiakat mondanám róla, ha össze kell foglalnom:

Mielőtt elkezdtem a tanfolyamot, úgy éreztem, hogy a nagyobbik fiammal sosem fogok boldogulni, bármivel próbálkoztam, sajnos mindig kudarcba fordult, teljesen tehetetlennek éreztem magam, úgy tekintettem rá, mint egy időzített bombára. A tanfolyam segített megismerni és elfogadni a fiam reakcióit; már nem félek tőlük, mert értem őket, és a tanult technikákat alkalmazva próbálom megoldani a kialakult helyzeteket. Vannak apró sikereim, amiknek nagyon örülünk mindketten, és a fiam is nagyon nyitottá vált felém amióta érzi a megértésemet. Ajánlom mindenkinek, akinek hasonló gyermeke van, nekem sokat segített, nemcsak a nagyobbik fiam, hanem a kicsi nevelésében is, aki nem élénk. Már nem kudarc, hanem újra öröm a gyereknevelés számomra, egy izgalmas kihívás, mert megértettem, hogy nekem egy különleges gyermekem van.

Köszönök mindent, és minden jót neked a továbbiakra, remélem, hamarosan beindul a Te "viselkedésjavítód" és minél több szülőhöz eljut ez a módszer. Nekem hasznos volt.

Szép napot!"

 

Visszajelzés (2014.07.20.):

"Ennek segítségével közelebb kerültem gyermekem megismeréséhez!"

"Nagyon szépen köszönöm az e-bookot! Nagyon hasznos volt elolvasni. Ennek segítségével közelebb kerültem gyermekem megismeréséhez!"

 

Visszajelzés (2014. 05.03.):

"A blog is sokat segít, hogy jobban megismerjem a fiamat. :)"

"Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, de ma egy sikeres napon vagyunk túl, kirándulni voltunk egy ismeretlen helyen ami nálunk mindig konfliktussal jár, ma mégis sikerült nagyobb dühkitöréssel megúszni :)"

 

Még több visszajelzést itt olvashatsz: