NÉZD MEG, ÉLÉNK-E A GYERMEKED:

Az alaptermészeti jellemzőket jungi alapokról az amerikai Stella Chess és Alexander Thomas dolgozta ki az 50-es években, Kurcinka pedig, - rátaláva erre, átdolgozta őket az élénk, azaz spirited gyerekekre vonatkoztatva. Nézd meg, hogy a te gyerkőcödnek milyen az alaptermészete, és tanuld meg tőlem kezelni ezeket.

A teszt kitöltése 5-10 percet vesz igénybe! Ha kitöltötted az űrlapot, utána kapod meg a teszthez vezető linket, ott már csak  - a biztonság kedvéért  beazonosítás szükséges - néhány kérdésre kell válaszolnod. Megértésedet köszönöm.

A teszt kitöltése ingyenes! Az elemzés néhány tippet és trükköt tartalmaz az egyes alaptermészetekre. Ha valamiért újra kitöltöd a tesztet (nem a második, harmadik gyerekre gondolok, hanem ugyan arra a gyerkőcre, akkor egy jelképes 1.000 Ft-os összeget kérek tőled), amit rendezhetsz átutalással, vagy Pay -Pallal - ehhez tekerj az oldal aljára. PayPal.Me/alaptermeszetek, vagy banki átutalással, amelyhez küldök bankszámlaszámot, újdonságként pedig bankkártyás fizetéssel is, amelyhez a linket lakcímed megadása után küldöm -a számlához később úgy is szükség lesz erre.

 

Ha szülő vagy ezt a tesztet töltsd ki gyermekedről:

  

 

 

 

Az élénk gyerekek tehát azok a gyerek, akiknél a szokványos nevelési tanácsok nem működnek, többek, mint az átlag gyerekek, viselkedésüknek azonban mindig van alaptermészeti oka/háttere. Ha ezekre az ember ráismer, megérti, elfogadja, és megtanulja kezelni, sokkal könnyebbé válnak a hétköznapok.

 

Ha pedagógus vagy a gyerekeknek szóló tesztet ajánlom neked! Itt a gyermek tölti ki a tesztet, a teszt gyermeknyelvre van lefordítva, számukra így érthetőek a kérdések:

 Ha pedagógus vagy, vagy már elég nagy a gyerkőc, hogy maga kitöltse a tesztet akkor:

 

És te élénk vagy-e? Felnőtt élénkség teszt:

Elkészült a felnőtt élénkség teszt: (Ha készítesz a gyerkőcödről tesztet, és jelzed, hogy már megcsináltad, összehasonlítást készítek 1000 Ft-ért, azért, hogy látszódjanak a feszültség- és vita-források alaptermészeti hátterei; amennyiben képzésen veszel részt, ezt a képzésen belül ingyenesen megcsinálom). Az összegeget fizetheted átutalással, vagy Pay -Pallal - ehhez tekerj az oldal aljára. PayPal.Me/alaptermeszetek, vagy banki átutalással, amelyhez küldök bankszámlaszámot, újdonságként pedig bankkártyás fizetéssel is, amelyhez a linket lakcímed megadása után küldöm -a számlához később úgy is szükség lesz erre.
 
 

Megtudhatod élénk-e a tanítványod, vagy játszhatsz a saját gyerkőcöddel,  ő is kitöltheti a tesztet:

Az alábbi teszt gyerekeknek készült, szülőként kérlek NE ezt töldsd ki, hanem az elsőt!

(Nagyon örülnék annak, ha az  alaptermeszet.szabonekeszter@gmail.com  címre visszajelzést küldenél, ha a gyerkőc esetleg nem érti a kérdéseket. Előre is köszönöm!)
 

UA-49401482-1