Jelentkezz a hanganyagos az élénk gyerekekről szóló képzésre!

2023. december:
10 év után abbahagyom az Élénk gyerekek, vagyis a Kurcinka módszer népszerűsíétését, ennek oka egyrészt a későn felfedezett AgCCm (44 éves voltam) ld. alább, másrészt a tény, hogy én csupán szülőként próbáltam másoknak segíteni, végzettség nélkül (mely diploma szintén az AgCC miatt nem jött össze -jártam tanárképzőre fél évet, ELTE TTK-ra 2,5 évet, majd Ausztráliában (angolul) simán elvégeztem az Idegenforgalmi szakmenedzser képzést 92%-os jogvizsgával pl. 2023-ban felvettek Pedagógia szakra, de sajános még a GyOPSZ által kiadott papír ellenére sem kaptam meg a vágyott kedvezményeket, abba kellett hagynom. Most gyógypedagógus segítségét kértem, még nem adtam fel teljesen, de több pénzt már nem szeretnék költeni erre a szerelemprojektre.
2024 október végéig tudod még olvasni ezt az oldalt.
Elérhetőségem él, keress nyugodtan, tesztet e-bookot már csak így tudsz majd kitölteni, kérni.

A hanganyagos képzést akkor hallgatod meg, amikor időd vagy kedved

engedi!

 

Hogy megkönnyítsem a mindennapjaitokat egy ilyen gyermekkel, elsajátíthatsz velem trükköket az erről szóló könyv tudásanyagából, online hanganyag formájában a Moodles rendszerén.

A 18 órás képzés során elmondom neked:

Bevezetés:
 • Hogyan lehet megérteni az élénkséget.

 • Kik az élénkek.

 • Megismered saját alaptermészeti képedet.

 • Megmutatom, hogyan töltődhettek fel energiával úgy, hogy a gyerkőc viselkedése megváltozzon.

Alaptermészetek:
 • Megtanulhatod, hogy hogyan csillapítsd impulzív kirohanásait.

 • Megtanulhatod, hogy mit kezdj egy makacskodó gyerekkel. Megtanulsz úgy szabályokat alkotni, hogy azt a gyerek elfogadja.

 • Megtanulhatod, hogy mit kezdj a finnyás, kényes gyerkőcöddel.

 • Megtanulhatod, hogy miért nem fogad szót a gyerkőc, ha kérsz tőle valamit, és mit tegyél az ellen.

 • Megtanulhatod, hogy miért kap rendszeresen dührohamokat a gyerkőc, és hogyan tegyél ellene.

 • Megtanulhatod, hogy miként késztesd őt a napirendre.

 • Megtanulhatod, hogy mit kezdjél a folyton pörgő gyerkőccel.

 • Megtanulhatod, hogy miért mond folyton nemet a gyermeked.

 • Megtanulhatod, hogy miért kritizál mindent és mindenkit.


Forrópontok -Vannak a gyerekek életében problémás helyzetek, amelyek a szülőknek fejtörést okoznak:
 

Ezek:

 • A dührohamok - és a felnőtt indulatok is;

 • Az étkezés.

 • Az alvás.

 • Az öltözködés.

 • A társas kapcsolatok - mind a visszahúzódó, mind az agresszív gyerekek részéről.

 • Az ünnepek és a szünidő; valamint.

 • A megfelelő iskola megtalálása.

Kik az élénk gyerekek? Azok, akiknél az átlagos nevelési tanácsok nem működnek, azok, akik többek, mert harsányabbak, hangosabbak, makacsabbak, kitartóbbak, irtó erős dührohamokat vágnak le, feleselnek, "Duracell nyulak", mindenre nemet mondanak elsőre, össze vissza éhesek és álmosak, nem tudnak elaludni, és sűrűn kelnek éjjel.

Ha a te gyerkőcödre ez igaz, Kurcinka módszerével megtanulhatod kezelni a különböző helyzeteket, konkrét mondatokkal segítve téged. Az első 4 óra anyaga az általános rész, hogy megérthesd a gyermekedet egy teljesen új szemszögből tekintve. 

Megértesd majd, mit miért tesz, megismered az alaptermészeti jellemzőit, megismered a sajátodat is, tehát meg fogod látni az ütközőpontokat - konfliktusforrásokat. Megismerheted az energiafeltöltődési módotokat, hogy neked a türelmed, gyerkőcödnek pedig a viselkedése javuljon.

Sok példával és tanáccsal, hogy mit is lehet kezdeni ezekkel a jellemzőkkel, ha a gyerkőcöd érintett.

Minden témát alaptermészetek szerint vesézünk ki  a képzésen, konkrét mondatokkal, ötletekkel arra vonatkozóan, hogy az egyes helyzetekben mit tudsz tenni. Még a dührohamokat is megnézzük más alaptermészetek vonatkozásában - miért alakulhatnak ki, mit tegyél vele, hogyan tudod csillapítani, hogyan ismerheted fel a dühroham jeleit - és megtanulod megakadályozni azokat, sőt  a tudást átadhatod gyerkőcödnek is.

A dührohamok egy impulzív, kitartó, lassan alkalmazkodó gyereknél nagyon hevesek lehetnek: ha ordítasz vele, vagy megütöd, az csak olaj a tűzre! Tanulj meg velem egy szelíd módot ennek megszüntetésére.

Ha nem eszik sokat a gyerek, vagy csak bizonyos ételeket eszik meg, dobálja esetleg az ételt, megnézzük ezek alaptermészeti hátterét.

Nem tud elaludni a gyerkőc, harcok folynak a délutáni alvás körül? Éjjel sűrűn felébred? Ennek is alaptermészeti okai (is) vannak.

Az öltözködésről azt hinné az ember, hogy az csak a kis gyerekes szülők gondja, pedig dehogy! Az idősebbek sem vesznek fel ám akármit! Itt is alaptermészeti okokat keresünk a viselkedés mögött.

A társas kapcsolatok sem egyszerűek egy élénk gyerek számára. Három féle gyerkőc van: az egyik, aki visszahúzódik, - tehát megfigyel, a másik véglet az, aki szétrombolja egy gyerekcsoport játékát, és középen az a gyerek áll, aki felméri a helyzetet és könnyen csatlakozik. Megnézzük, hogy a gyerkőcöd melyik csoporthoz tartozik, és megtanulhatod, mit kezdjél az adandó helyzetekkel.

Az ünnepeknek és a szünidőnek kellemesen kéne telnie, de valahogy nagyon idegesek leszünk, a gyerek meg nem is tud aludni. Megnézzük ezt is alaptermészeti szempontból, hogy mit tudsz tenni az egyes helyzetekben.

Egy élénk gyerkőcnek nem könnyű a mai oktatási rendszerben megtalálnia a helyét, így segítek neked rálelni a megfelelő iskolára (ne félj, nem feltétlenül a fizetős a megoldás!).

 

A teljes hanganyagos képzés ára (első könyv anyaga) : 35.000 Ft 

 

Amennyiben nem az összes alaptermészet, valamint forrópont érint, akkor kérd a Svédasztalos képzést! Ez esetben egy alaptermészet vagy egy forrópont ára: 2.000Ft! Így a képzés ára: 7.000 Ft alapok + ahány alaptermészetre szükséged van (maximum 9x 2.000 Ft) + ahány forrópontra szükséged van (6x2.000 Ft)

 
 
 
 

 Fizethetsz:

 • Paypallal,

 • vagy banki átutalással, amelyhez küldök bankszámlaszámot, 

 • bankkártyával , amelyhez a linket lakcímed megadása után küldöm - a számlához később úgy is szükség lesz erre.


Jelentkezés előtt érdemes kitöltened az élénkségtesztet, ha még nem tetted volna meg:       

Ha bizonytalan vagy, egy kis ízelítő (kérlek hangosítsd fel a hangszóródat), kattints ide
 
Ha az e-book érdekel azt a https://www.elenkgyerekek.com/ebook/ oldalon találod (Kezelhetetlen gyerekek), viszont ez nem olyan bőséges anyag, mint a képzés.

                   

És hogy nem árulok zsákbamacskát,

íme, a képzést már elvégzettek véleménye:


Visszajelzés az alapképzésről  fél év elteltével

 „Köszönöm kérdésed, jól vagyunk, sok mindent tudtam alkalmazni a tőled tanultakból! Egyedül csak a csúnya szavakkal nem tudunk még mindig mit kezdeni.

 Pedig nagyon kitartóan mondom neki, hogy mik azok a szavak, amiket használhat helyettük, de sajnos egyre cifrábbakat talál ki, ha dühös, de a többi dolog működik!
 A kicsi magas energia szintje az még, ami probléma szokott lenni, erre nem nagyon tértünk ki, mert Milán alacsony energiaszinttel rendelkezik, de a kisebbik, aki nem élénk, ő igen, így szívesen olvasom az ezzel kapcsolatos bejegyzéseid."

Móni visszajelzése közvetlenül a képzés után :

„Már nem kudarc, hanem újra öröm a gyereknevelés számomra, egy izgalmas kihívás, mert megértettem, hogy nekem egy különleges gyermekem van."

„Kedves  Eszter!


Kérted, hogy írjak véleményt a képzésről; az alábbiakat mondanám róla ha össze kell foglalnom:

Mielőtt elkezdtem a tanfolyamot, úgy éreztem, hogy a nagyobbik fiammal sosem fogok boldogulni, bármivel próbálkoztam sajnos mindig kudarcba fulladt, teljesen tehetetlennek éreztem magam, úgy tekintettem rá, mint egy időzített bombára. A tanfolyam segített megismerni és elfogadni a fiam reakcióit, már nem félek tőlük, mert értem őket, és a tanult technikákat alkalmazva próbálom megoldani a kialakult helyzeteket. Vannak apró sikereim, amiknek nagyon örülünk mindketten, és a fiam is nagyon nyitottá vált felém mióta érzi a megértésemet. Ajánlom mindenkinek akinek hasonló gyermeke van; nekem sokat segített -  nem csak a nagyobbik fiam, hanem a kicsi nevelésében is, aki nem élénk. Már nem kudarc, hanem újra öröm a gyereknevelés számomra, egy izgalmas kihívás, mert megértettem, hogy nekem egy különleges gyermekem van.

Köszönök mindent, és minden jót neked a továbbiakra, remélem, hamarosan beindul a Te "viselkedésjavítód", és minél több szülőhöz eljut ez a módszer. Nekem hasznos volt.

Szép Napot!
"

Képzés-visszajelzés

„Nagyon sokat köszönhetek ennek a képzésnek.”

„A képzés elvégzése előtt a gyermekem kezelhetetlen volt, dührohamai voltak, és szétszórt, mindenét elhagyta. A képzés óta sokat javult a helyzet. Nem mondom, hogy nincsenek súrlódások, de kezdi elfogadni, hogy a viselkedésért ő maga a felelős. Ha rosszat csinál, azért igen is jár a büntetés (a rosszaság súlyától függően), a szorgalomért meg a jutalom. A dührohamai is mérséklődtek. Szépen lassan haladunk. Vannak jó és rosszabb napok. Nagyon sokat köszönhetek ennek a képzésnek."